Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


10 újévi fogadalom, amit minden párnak be kéne tartania

2011.01.04

Az újévi fogadalmakat nehéz betartani, ám ha a pároddal közösen terveztek el valamit, ami ráadásul a kapcsolatotoknak is jót tesz, akkor talán nincs minden veszve.

Kép

Többször kifiguráztuk már a párkapcsolatokhoz tartozó tanácsadásokat, ám ez a mostani tízes lista higgyétek el, nem hülyeség. Ha betartjátok a tippeket a kedvesetekkel, pozitívan fog változni a kapcsolatotok.

1. Tegyetek jót – közösen!

Karácsony táján mindenkit megszáll a kedvesség és a segítőkészség, ám ezt nem kell elhanyagolni az év többi napján sem. Szervezzetek valami olyan közös programot, aminek során nemcsak időt tudtok együtt tölteni, de jót is cselekedtek közben. Például, ha mindketten állatbarátok vagytok, önkénteskedjetek egy hétvégét egy állatmenhelyen! Jól fogjátok érezni magatokat, és a közös élmény közelebb hoz majd titeket egymáshoz.

2. Figyeljetek oda, mit esztek!

Amikor szerelmes az ember, a párjával gyakran összebújik a kanapén, hogy megnézzenek egy filmet, közben pedig ezerrel nasizzanak. Ezzel nincs is semmi gond, azzal viszont annál inkább, hogy mivel tömitek a fejeteket! Ha közös kajálásra készültök, a pizzarendelés vagy egy gyorséttermi zabálás helyett inkább főzzetek valamit közösen. Így pontosan tudni fogjátok, mi kerül a gyomrotokba – és figyelni tudtok arra, hogy az a valami lehetőleg egészséges legyen. Ráadásul egy közös főzőcskézés nagyon szórakoztató és meghitt tud lenni.

3. Izzadjatok közösen!

Nem, nem feltétlenül az ágyban vízszintes izzadásra gondolunk ;-) Sportoljatok együtt, akár egy konditeremben, akár egy fárasztó squash-meccs során. Ha közösen jártok el mozogni, motiválni tudjátok egymást, és az együtt töltött idő sem rövidül meg amiatt, hogy rohannod kell az aerobikedzésre.

4. Tartsátok az együttléteket a teendőitek első helyén!

Ha mindketten elfoglaltak vagytok, tanulnotok vagy dolgoznotok kell, netalántán az otthoni munkába is be kell segíteni, hajlamosak lehettek arra, hogy megfeledkezzetek arról, mennyire fontos az együtt töltött idő minősége. Mindig szakítsatok időt arra, hogy nyugodt körülmények közt együtt lehessetek, és soha-soha ne feledkezzetek meg az intimitás fontosságáról a nagy rohanásban. Ha mindig lemondjátok a közös programokat különböző indokokkal, egy idő után teljesen eltávolodhattok egymástól.

5. Ne kerteljetek!

Ha valami bajotok van a másikkal, ne fojtsátok magatokba, hanem beszéljétek meg a dolgot. Egyszerűbb azonnal megvitatni a problémákat, mert így azonnal megoldást találhattok rájuk. Ha viszont mindig hallgattok a másik hibáiról, és magatokban forrongtok, egyszer majd kirobban belőletek a sok sérelem, de akkor már veszett ügy lesz az egész.

6. Legyetek őszinték az érzéseitekről!

Egy jó kapcsolat alapja az őszinteség, ám ez nem csak azt foglalja magában, hogy nem hazudsz a másiknak arról, hogy hol töltötted az előző estét. Az is beletartozik, hogy az érzelmeitekről nyíltan beszéljetek. Ha majd kicsattansz, annyira imádod a másikat, mondd el neki! Ha felidegesít és le tudnád ütni, ne hallgasd el! Bármit is érezz, mindig légy kész megosztani a gondolataidat a másikkal.

7. Telefon kikapcs!

Amikor együtt vagy a pároddal, feledkezz meg a telefonodról és a facebookról – csakis vele foglalkozz! Ha állandóan a mobilodon pötyögsz az olyan, mintha nem is lennél a másikkal.

8. Figyelj oda a másikra!

Bármilyen apró, akár hülyeségnek tűnő problémával keressen meg a szerelmed, mindig hallgasd meg és igyekezz tanácsot adni neki. Lehet, hogy te azt gondolod magadban, hogy baromságon emészti magát, neki viszont fontos lehet a dolog. Sose nézd le a problémáit; te sem örülnél neki, ha valaki kiröhögne azért, amit érzel.

9. Ne feledkezzetek meg a barátokról!

Fontos, hogy nyitottak legyetek egyműs barátaira, és még ha nem is szimpatikusak nektek a kedvesetek haverjai, akkor se kezdjétek el szidni őket. Madarat tolláról, embert barátjáról – ha utálod a párod barátait, azzal őt is utálod egyben.

10. Játsszatok!

Attól, hogy felnő az ember, még nem szabad megfeledkezni a játék öröméről. Szánjatok időt arra, hogy néha gyerekek módjára önfeledten játsszatok! Akár egy játszótéren, akár otthon egy társas körül, de mindig álljatok készen egy kis mókára!