Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1.lépés      Bemelegítés
Mindenekelőtt fontos, hogy a gyakorlatok előtt      kellőképpen bemelegítsük az izmokat, jól szellőztessük    ki a helységet, hogy a friss levegőn kezdhessünk el mozogni, és előre készítsünk be frissítőt, hogy zavartalanul tornázhassunk

2.  lépés     Gugolás
Álljunk akkora terpeszbe, hogy a vállunk és lábfejünk egy vonalban legyen. Lábfejünket fordítsuk kifelé, így nem terheljük a térdünket.
Ebben az állásban ereszkedjünk le mélyen, majd egyenesedjünk ki. Ezt ismételjük meg 7-szer. A 8. után maradjunk lent, és piciket rugózzunk szintén nyolcszor. Ezt ismételjük meg 3x.
Figyeljünk rá, hogy lábfejünket fordítsuk kifelé, így nem terheljük a térdünket!
 
Álljunk kisebb terpeszbe, lábfejünk nézzen előre. Így ereszkedjünk mélyre, majd egyenesedjünk ki. A 9-re maradjunk lent, és piciket rugózzunk. Mindegyikből csináljunk 8-8-at, és imételjük meg 3szor.
A hátunk végig legyen kihúzva!
 
3. lépés    Hajlítások a formás combért
Jobb lábunkat tegyük előre, és mélyen ereszkedjünk rá. Fontos, hogy a lábfejünk előbbre legyen, mint a térdünk, így kevésbé terheljük meg. A hátunk maradjon egyenes, és 7-szer ismételjük meg. 8-re maradjunk lent, és rugózzunk piciket 7-szer. Belsőcomb
Feküdjünk hanyatt. Kezünket tegyük a fenekünk alá, mindkét lábunkat kinyújtva elmeljük fel zárt tartásban, majd nyissuk szét. Próbljunk úgy nyitni és zárni, hogy a lábunk végig egyenes maradjon,csak így elég hatásos. A 8. nyitásnál tartsuk lent a lábunk, és csak piciket zárjunk, ezt is ismételjük meg 3-szor.
 
 
4.  lépés      Kitartóan a kemény fenékért
Nem épp a legkedveltebb gyakorlat, de gondoljuk arra, hogy csak akkor érjük el kívánt eredményt, ha keményen csináljuk! Ennek szellemében ereszkedjünk térdre, támaszkodjunk a kezünkre, majd egyik lábunkat behajlítva emeljük fel 7-szer, majd tartsuk fent fél percig. Ezt szintén 3-szor ismételjük meg,  majd ugyanezt csináljuk végig a másik lábunkkal is.
 
 
5. Hasizom  Lapos, feszes has
Maradjunk fekve, térdünket hajlítsuk be, lábfejünk a vállunkkal egyvonalban legyen, kezünk tarkón, és már mehet is a 20 felülés, persze csak annyira, hogy a hasizmunk feszüljön, a gerincünket így nem terheljük meg.
A tökéletes forma eléréséhez jobb bokánkat tegyük a bal térdünkre, jobb kezünket vállmagassában kinyújtva hagyjuk, bal kezünk a tarkónkon, és így végezzünk 10 hajlítást úgy, hogy bal könyökünkkel közelítsük meg a jobb térdünket. Ugyanezt csináljuk meg fordítva is.
 

Minden egyes gyakorlat végén alaposan nyújtsuk meg az adott izmot, így elkerülhető az izomláz. Egy ilyen torna után sokkal jobban fogod érezni magad, én mindig úgy érzem, már látszik is az eredmény. Hát nem jó érzés, hogy tettünk valamit az egészségünkért és alakunkért?