Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Happy New Year! Itt a nagy szilveszteri bulikalauz!

2010.12.31

Mi az, amit ilyenkor minden partyarcnak érdemes tudnia?


 

Kép

Indulás előtt

 

Kocsi, taxi vagy éjszakai járatok - legalább az egyik legyen biztos!

Kép

 

Ha még nincs jogsid és nem tudsz elegendő pénzt összekaparni arra, hogy szükség és vészhelyzet esetén taxival hazamehess (vagy egyetlen hozzátartozódat, haverodat sem tudod riasztani, hogy érted jöjjön), legalább tervezz meg egy biztos útvonalat, amelyen keresztül elhagyhatod a bulit és visszatérhetsz a jó, meleg otthonodba. Isten ments, hogy ennyire "ratyi" legyen a party, de minden eshetőségre gondolni kell...

Biztosítsd be a ruháidat!

 

KépNicole Richie tanácsolta egy interjújában, hogy a buli előtt mindig táncolj egy kicsit a tükör előtt az új ruhádban, hátha nem elég tartós és mondjuk egy vadabb mozdulat során a közönség betekintést nyerhet egyes másodlagos nemi jellegeidbe...

Bár nem feltétlenül történik tragédia, mielőtt viselnéd, azért ajánlatos betörni az új magassarkúdat is, erre a célra már mutattunk egy nagyon jó praktikát, hátha neked is beválik. Azért az sem baj, ha van nálad egy csomag ragtapasz, az mindig jól jön.

 

Energiabomba - figyelj arra, hogy mit eszel!

 

KépHa házibuliba mész, az még a jobbik eset, mert ott általában akad valami normális kaja is chipsen meg hurkapálcikákra szúrt snackeken kívül (gondolj bele: gyakorlatilag 7-8 órákat kell talpon lenned, az olyan, mintha egy napig nem ennél rendesen!), ám ha biztosra akarsz menni, pakolj be magadnak némi tápláló ennivalót (müzliszelet, hálós mandarin, banán, zöldséges szendvics, 100%-os gyümölcslé, stb.), hogy még hajnali 3-kor se kóvályogj beesett szemekkel és hullafehér arccal! Plusz előny: sokkal vonzóbb leszel így, mint azok a társaid, akik megpróbálják folyamatos alkoholizálással és egészségtelen nassolnivalókkal átvészelni az éjszakát.

A bulin

 

Ne ess túlzásokba!

 

Bár SP és Fluor Tomi péntekenként könnyen megteszik (hehe, de rossz), ám neked azért még nem kötelező! Persze, tudjuk, van az a típus, aki addig nem hiszi el, hogy nem akkora móka teljesen szétesni, ameddig saját maga meg nem tapasztalja eme állapot hátrányait, de azért mi megpróbálunk titeket megóvni a nyilvánvaló buktatóktól.

A viselkedésetekbe nem szólhatunk bele, ám íme egy jó tanács: mielőtt valami őrültséget tennél, gondolj bele, hogy fogod magad érezni másnap reggel ébredés után! Ha még azután is vonzó az adott ötlet, akkor vágj bele, de csak ésszel!

Ha azt tanácsoljuk, hogy az "alkohol rossz, ééértem?" az körülbelül olyan, mintha azt szajkóznánk, hogy ne rágjátok a körmötöket vagy ne igyatok jéghideg üdítőket: úgyis megteszitek az ellenkezőjét. Ezerszer ismételgetett tény, hogy egy seggrészeg, ordenáré tinilány nem túl szép látvány, ha érzed, hogy baj van, inkább sétálgass erre-arra (sokaknak kell, hogy kimozogják magukból a "likvidet", ha ülnek, még rosszabbul lesznek) vagy húzódj vissza egy csendes sarokba, amíg jobban nem leszel!

Fontos: ha nagy a gond, mindenképpen hívjatok mentőt (104), nem ciki, szilveszterkor egyébként is megerősítik a szolgálatot, a lényeg, hogy senki ne szenvedjen maradandó károsodást!

 

Tűzijáték, petárda storno!

Minden évben nagyon komoly, a különböző pirotechnikai eszközök által okozott balesetekhez kénytelenek riasztani a mentőket, tavaly például egy magyar kisgyerek kezében robbant fel egy petárda, sérülései pedig olyan súlyosak voltak, hogy egyik karját amputálni kellett. Ez természetesen csak egy elrettentő példa, de nem győzzük hangsúlyozni, hiába mondják az utcai árusok, hogy termékeik teljesen veszélytelenek és amatőrök is könnyűszerrel működésbe hozhatják őket, soha ne hallgassatok rájuk! 

Figyeljetek az állatokra!

Ha házibuliban vagytok vagy épp te leszel a házigazda, mindenképp tartsátok szemmel és vigyétek be a házba a kertben lakó háziállatokat, mert a zajoktól, a hangos petárdáktól és a tűzijáték fényeitől megriadhatnak, elszökhetnek és akár tartós szellemi vagy fizikai károsodást is szenvedhetnek. Legyetek rájuk tekintettel, számukra is ünnep legyen az ünnep és ne rémálom!

 

Tippek házigazdáknak

 

 

Dekorálj!

Ki mondta, hogy csak az ovisok díszítik ki a meghívottak poharait, szívószálait, stb? Egy kis fantáziával annyira mókás dolgokat lehet kreálni, miért ne vennél csillogós matricákat, kicsi papírernyőket és konfettiket a bulira?

Aranyos ötlet a welcome ajándékcsomag is a meghívottak számára, igaz, ez csak akkor praktikus, ha biztosan tudod, hányan jönnek. Elég egy-két jelképes, a tenyered közepén elférő apróság is szépen becsomagolva, lehet benne handmade szappanka, gyertya, édesség, hajcsat, medálka vagy épp a bulira tervezett közösségépítő játék egy kelléke, például "Ki vagyok én?" játékhoz névkártya, stb., a lényeg a gesztus.

 

Dobd fel az italokat!

A koktélokat, gyümölcsleveket még finomabbá teheted színes pálcikákra tűzött, fagyasztott gyümölcsdarabokkal, cuki formájú jégkockatartókban fagyasztott gyümölcslé"kockákkal" is, és az sem elhanyagolható tény, hogy ezekkel sokkal jobban lehet szexizni, mint a ropival meg a kispereccel.

Elő a csapatjátékokkal!

Még a nasikészítés is lehet szórakoztató, álljatok neki együtt sütögetni, főzőcskézni, sokkal üdítőbb lesz a végeredmény, ráadásul nagyokat nevethettek közben. Ha esetleg olyan szerencsés vagy, hogy rendelkezel valamilyen játékkonzollal, nyomjatok be valami vicces gémet, tuti, hogy feldobja a hangulatot! Amennyiben ez kilőve, mert nincs a házban / lakásban ilyesmi, tolhatjátok azt is, hogy régi filmeket szinkronizáltok újra (kiváló kreativitásfejlesztő és az improvizációs készséget is javítja :), pofáraesős vidiket néztek. Eldobhatjátok minden komolyságotokat és végre egyszer igazán belevetitek magatokat a Mersz vagy felelsz-be (mindenki úgy hívja, ahogy akarja), legyen tétje is a játéknak, úgy sokkal izgibb!

Plusz játékötlet!

 

 

"Én még soha..."

Kellékek: 

- Innivaló (természetesen víz, narancslé vagy málnaszörp XD)

- Legalább 5-6 bevállalós ember, minél többen vagytok, annál jobb

Játékszabályok:

A játéknak létezik "ovis" és pikáns változata is, mi inkább az utóbbit ajánljuk, mert az viccesebb. Valaki mond egy igaz állítást önmagáról, pl.: "Én még sosem csaltam meg a barátomat." Akire azonban a körből ez nem igaz (tehát ő már megcsalta a barátját) iszik egy kortyot az italából. Csapatépítéshez, egymás megismeréséhez, a "jég megtöréséhez" és a jókedv fokozásához kiváló. :)