Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hasznos tanácsok szilveszterre

2010.12.28
 

A másnaposság súlyos hatásait szinte mindenki tapasztalhatta már, ha nem is a saját bőrén, de a környezetében élőkön biztos. Az év utolsó napján, szilveszterkor isznak a legtöbben a világon alkoholos italokat, pezsgőket, borokat, vagy rövid italokat, ünnepelve ezzel az új év közeledtét.

Kép

 Mellőzzük a jótevő pohár sört, mivel az csak egy bizonyos ideig enyhíti a fájdalmakat. A reggeli szaunázás se segít, inkább ront a helyzetünkön.
Készüljünk fel szilveszterkor előre az italozáshoz, ezért egész nap rendszeresen étkezzünk, vacsora közben is fogyasszunk kalóriadús ételeket, igyunk sok tejet.
Ünneplés közben figyeljünk arra, hogy milyen italt választunk, és ügyeljünk arra is, hogy mindig ugyanazt fogyasszuk, ne keverjük. Vigyázzunk a pezsgőzéssel is, 1-2 pohár még belefér ha nem szeretnénk kiütni magunkat, a szénsavas tartalma miatt felgyorsíthatja az előtte és utána elfogyasztott alkoholos italok felszívódását.

A macskajaj elűzésére a legjobb módszer, ha minél többet alszunk, hagyjuk, hogy a szervezetünk kipihenhesse az előző napi fáradalmakat. Lefekvéskor célszerű annyi szénsavmentes vizet inni amennyit csak tudunk, viszont mikor felkelünk igyunk fél liter hideg valódi gyümölcslevet, amely segíti lebontani a gyomrunkban a káros anyagokat.

Kép

Az alkohol lebomlása közben acetaldehid sejtmérgező anyag alakul ki a szervezetben, mely izgató hatást fejt ki az idegeink mellett, a gyomrunkra is. Kellemetlenséget főként a dehidrációs folyamat okozhat, mivel az alkoholos italok fogyasztása, a szervezetben a vízellátást fokozza, ebből kifolyólag történhet a száj kiszáradása, fejfájás, és szédülés.

Nem csak az alkohol okozhat súlyos rosszúlétet, hisz a túlzott gyümölcscukor fogyasztása is megnehezíti az emésztő rendszerünk működését. Ne a boltban kapható cukorkára gondoljunk, hanem az édes borokra és likőrökre, melyekben magas a gyümölcscukor tartalom, és ezáltal csökkenhet a szervezetben vérnyomás, mely émelygéshez, és másnapossági érzéshez vezethet.

Kép