Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Íme a legjobb könyvekből készített filmek listája

2010.06.02
Ezen a héten rendezik meg az Ünnepi könyvhetet és ez alkalomból Könyv hetet tartunk a HotDogon. Megpróbáltuk nektek összegyűjteni azokat a filmeket, amiknek egy-egy híres regény szolgáltatta az alapot. Szavazd meg a kedvencedet ezek közül, vagy írd be a te  az általad szeretett könyv és a belőle készült film címét.Jelenleg a könyves listákon mindenhol előkelő helyet foglal el a nagy sikerű Twilight könyvsorozat. Bella és Edward szerelmi sztorijának befejező része magyarul június 3-án lát napvilágot Hajnalhasadás címmel. Július végén  kerül a mozikba a harmadik könyvből forgatott film. Az Eclipse film főszereplői újra Kristen Stewart és Robert Pattinson lesznek, akik az első rész óta a legkeresettebb tinisztárokká nőtték ki magukat, a vérfarkast alakító Taylor Lautnerrel egyetemben. Te is szereted a vámpíros könyves sztorit? Hogy tetszett a film?

Dan Brown legtöbbet emlegetett könyve minden bizonnyal a Da Vinci kód. A könyv alapjaiban felforgatta a világot elméleteivel, melyek szerint Jézusnak és Mária Magdolnának szerelmi viszonya volt egymással. Ebből egy gyermek is született, akinek leszármazottjait egy ősi titkos rend védelmezi. A
vallási gyilkosságokkal átszőtt filmben Tom Hanks és Audrey Tautou nyomoztak Párizs utcáin a titkos rend után. Az író másik regényéből is film készült, mely Angyalok és démonok címmel került a mozikba pár éve.
Te melyiket szeretted jobban?

Galaxis útikalauz stopposoknak
regény szerzője Douglas Adams nem is álmodott ekkora sikerről. A fanyar angol humorral megspékelt regényből hatalmas kultusz nőtte ki magát (május 25-én Törülköző világnapot tartanak az író tiszteletére, a regény és a film egyik jelenete miatt. Bővebb infó erről
ITT!).  A regényből készült filmet 2005-ben adták ki. A történet főszereplője Arthur Dent, aki egy átlagos napon megtudja, legjobb barátja egy ufó, és a Földet egy galaxisokon átívelő út miatt éppen megsemmisíteni készülnek. Arthur űrhajóra száll és kezdetét veszi az őrült utazás! Te olvastad Douglas Adams könyvét?


foto: profimedia (jelenet a Kedves John című filmből)

Nicholas Sparks
regényeiből rengeteg filmet forgattak már!  A Szerelmünk lapjai, a Kedves John, Séta a múltba, Éjjel a parton mind mozifilm változatban is elkészült. A szerelmes regények nagymesterének tartott Sparks titka az, hogy a legtöbb kötetében valóságos történeket olvashatunk el, így az ebből forgatott filmek is igazán meghatóra sikerednek . Te melyik regényéből készült filmet láttad már?

Ha már a Twilight megemlítésre került nem lehet kihagyni J.K.Rowling világsikerét sem. A Harry Potter sztori kitalálója sokáig házalt a történetével az angol kiadóknál, de senki sem akarta megvenni a varázslótanonc történeteit. Rowling azonban nem adta fel és milyen jól is tette! A 7 kötetes mű utolsó részének mozifilm változatának első része novemberben érkezik, amit már rajongók milliárdjai várnak.
Te szereted a varázslóvilág történeteit?


foto:profimedia (jelenet a Harry Potter és a Halál ereklyéi című filmből)

Stephen King-et
tartják a horror regények atyjának. A Ragyogás, a Carrie, a Cujo, és a Tortúra művek írója rendre felkerül a bestseller listákra a regényeivel. A félelmetes és nyomasztó történeteit már olyan színészek vitték vászonra mint Johnny Depp (Titkos ablak), Jack Nicholson (Ragyogás), Tom Hanks (Halálsoron), Morgan Freeman (A remény rabjai), vagy Drew Barrymore (A tűzgyújtó). Te melyik regényét olvastad, vagy láttad filmen?

A lista természetes nem teljes hiszen a rendezők tökéletes alapnak tartják a már sikeres regényeket filmjeiknek, így naponta készül el egy-egy megfilmesített olvasmány és kerül a mozikba.